Våra högskoleprovskurser

> Sveriges mest populära kurser inför högskoleprovet sedan 2009.
> Helgkurser med fyra olika inriktningar och med undervisning i små nivåanpassade grupper om max 12 elever.
> 14 timmar undervisning där vårt egenutvecklade kurskompendium och fika ingår.
> Lär dig de rätta teknikerna från kursledare som själva skrivit 2.0 på högskoleprovet.
> 98 % av våra deltagare rekommenderar kursen.

Våra fyra kurstyper

Höstens kursdatum är ännu inte spikade, men kommer upp i mitten av maj. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret längst ned på sidan så kontaktar vi dig så snart höstens kurser är bokningsbara.

Högskoleprovskurs – Klassisk

Vår klassiska högskoleprovskurs är vår mest heltäckande kurs. Vi går igenom provets alla åtta delar och delar med oss av med de bästa strategierna för varje del.

För vem: För dig som vill ha en teoretisk genomgång av provets alla delar tillsammans med strategier och tips på hur du kan höja ditt resultat på provet.

Högskoleprovskurs – Mattefokus

Vår högskoleprovskurs med fokus på matte (de kvantitativa delarna) är väldigt lik vår klassiska högskoleprovskurs, men c:a 75 % av tiden läggs på de delar som inkluderar matematik. Under kursen går vi dock översiktligt igenom de verbala delarna (svenska och engelska) och delar med oss av de bästa tipsen även för dessa delar.

För vem: För dig som vill ha en teoretisk genomgång av hela provet tillsammans med strategier och tips inför högskoleprovet men känner att matten är svårare än svenskan & engelskan.

Högskoleprovskurs – Matterepetition

Under repetitionskursen repeterar vi den gymnasiematte som testas på högskoleprovet (Ma A/ Ma 1b). Innehållsmässigt liknar denna kurs därför våra intensivkurser i matematik. Skillnaden är dock att du under denna kurs får möjlighet att öva även på autentiska högskoleprovsuppgifter.

För vem: För dig som behöver repetera den gymnasiematte som man behöver på högskoleprovet. Kanske var det ett tag sedan du läste matematik? Om du snabbt vill testa hur väl du minns gymnasiematematiken kan vi tipsa om att kolla igenom de första fyra sidorna i följande nationella prov: NP Matte 1b VT 2012 (pdf). Om du känner dig osäker på mer än hälften av frågorna är vår rekommendation att repetera gymnasiematematiken inför högskoleprovet – antingen med vår kurs eller på egen hand. Kolla gärna in våra videoklipp med genomgångar ur Matte 1.

Testa-Dig-Själv-Kurs

Under vår testa-dig-själv-kurs skriver du på lördagen ett av oss egenutvecklat högskoleprov. På söndagen får du en individuell analys med detaljerad information om ditt resultat som du och din kursledare använder för att lägga upp en strategi inför den riktiga provdagen!

För vem: För dig som vill testa att simulera provdagen genom att använda dina bästa strategier. Du lär dig hantera tidspress samtidigt som du får hjälp att finslipa dina strategier.

Våra priser och paket

Boka 1 kurs för 2 495 kr

Boka 2 kurser för 3 995 kr (995 kr rabatt)

Boka 3 kurser för 5 295 kr (2 190 kr rabatt)

Priset inkluderar kursmaterial och fika båda dagarna.

Våra kurser kan med fördel kombineras. Är du osäker på vilka kurser som passar dig? Ring oss så berättar vi mer.

 

Upgrades rekommenderade kurspaket

Starta tidigt:

För dig som planerar att lägga ordentligt med krut på att få bra resultat på provet så rekommenderar vi att du först går “Testa-Dig-Själv-Kursen” och gör ett simulerat högskoleprov samt får veta vad du bör träna på. Därefter kompletterar du med “Högskoleprovskursen – Klassisk” eller “Högskoleprovskursen – Mattefokus” för att få massor av strategier, teori och tips inför provet.

Matte:

För dig som vill ha en grundlig genomgång av gymnasiematten men också få en genomgång av de strategier som ger bäst resultat på högskoleprovet. Du går först kursen “Matterepetition” och efter att haft en chans att öva på matten går du “Högskoleprovskursen- Klassisk” där du får hjälp med högskoleprovsteknik för alla provets 8 delar.

Teori:

För dig som vill ha en ordentlig teorigenomgång och sedan öva på att använda det du lärt dig. Du går först “Högskoleprovskursen- Klassisk” eller “Högskoleprovskursen – Mattefokus” och därefter “Testa-Dig-Själv-Kursen” där du får öva på att använda de tekniker du lärt dig och även får hjälp med att utforma en individanpassad strategi.

Komplettera med privatundervisning

Komplettera ditt kursköp med privatunderivnsing. För mer info och priser, läs här.

Så fungerar våra intensivkurser inför högskoleprovet

1

Boka din plats

Hitta en för dig passande kurstyp och slutför bokningen antingen via hemsidan eller över telefon. För att kunna anpassa innehållet efter gruppen efterfrågar vi redan vid bokningen bland annat ditt tidigare bästa-resultat.

2

Bekräftelsemail och faktura

Så snart vi registrerat din bokning får du en bokningsbekräftelse skickad per e-mail. Inom ytterligare någon vardag kommer även din faktura per e-mail. Fakturan ska betalas inom tio dagar, dock senast före kursstart.

3

Välkommen till intensivkursen

Cirka en vecka före kursstart skickas ett välkomstmail ut till alla anmälda med all praktisk information samlad. Därefter är du varmt välkommen till kursen!

Intresse för mer information

Kontakta mig via:  Telefon E-post

Så tycker andra

 •  Malin Bengtsson säger:

  Eftersom det var några år sedan jag gick ut skolan kände jag att jag behövde friska upp mitt minne och få så mycket tips och råd jag bara kunde innan jag skulle skriva provet. Innan helgkursen så kände jag mig stressad och orolig inför provet men sedan gick jag därifrån med ett oroligt lugn i kroppen och kände att det här fixar jag! Och det gjorde jag – Tack för all hjälp!

 •  Linnea Nylin säger:

  Jag har skrivit högskoleprovet en gång förut men det var flera år sedan och jag kände att jag hade glömt mycket sen skoltiden. Att gå en helgkurs inför provet var det bästa sättet att friska upp minnet både när det gäller provet, hur det är uppbyggt och kunskap. Jag gick därifrån med vetskapen av vad jag klarar av galant och vad jag behöver öva mer på. Jag tyckte det hjälpte otroligt mycket med lärare och inte bara sitta hemma med en övningsbok. Nu ser jag framemot provet!

 •  Melker Forssell säger:

  Det var väldigt bra att gå en intensivkurs helgen innan och komma in i matchen redan då. Kände mig mer mentalt förberedd när jag skrev provet och kände mindre ångest än tidigare. Många bra tips som är enkla att förstå men som gör skillnad. Höjde mig ,25 jämfört med förra provet och nu kommer jag in på de utbildningarna jag är intresserade av. Rekommenderas!

 •  Thomas säger:

  Gick en kurs i helgen. Kursledaren, den bästa matteläraren jag haft, grymt pedagogiskt och entusiastisk.

 •  Angelica Andersson säger:

  grymt bra coach, svar på alla frågor och lyssnar på elever. Tack!

PS. Din kommentar kommer inte upp direkt utan efter 1-2 timmar. Bli därför inte orolig om du inte ser den direkt. Tack för din feedback! Teamet på Upgrades