Våra högskoleprovskurser

> Sveriges mest populära kurser inför högskoleprovet sedan 2009.
> Helgkurser i våra lokaler med fyra olika inriktningar och med undervisning i små nivåanpassade grupper om max 12 elever.
> Totalt 14 timmars undervisning där vårt egna kurskompendium och fika ingår.
> Från och med hösten 2016 ger vi även våra populära helgkurser online.
> Lär dig de rätta teknikerna från kursledare som själva skrivit 2.0 på högskoleprovet.
> 98 % av våra deltagare rekommenderar kursen.

Våra olika kurstyper

Vår klassiska högskoleprovskurs är vår mest heltäckande kurs. Vi går igenom provets alla åtta delar och delar med oss av de bästa strategierna för varje del.

För vem: För dig som vill ha en teoretisk genomgång av provets alla delar tillsammans med strategier och tips på hur du kan höja ditt resultat på provet.

Vår högskoleprovskurs med fokus på matte (de kvantitativa delarna) är väldigt lik vår klassiska högskoleprovskurs, men c:a 75 % av tiden läggs på de delar som inkluderar matematik. Under kursen går vi dock översiktligt igenom de verbala delarna (svenska och engelska) och delar med oss av de bästa tipsen även för dessa delar.

För vem: För dig som vill ha en teoretisk genomgång av hela provet tillsammans med strategier och tips inför högskoleprovet men känner att matten är svårare än svenskan & engelskan.

Under repetitionskursen repeterar vi den gymnasiematematik som testas på högskoleprovet (Ma A/ Ma 1b). Till skillnad från en renodlad matematikkurs får du möjligheten att öva på autentiska högskoleprovsuppgifter och lär dig hur du skall tänka när du löser just dessa.

För vem: För dig som behöver repetera den gymnasiematte som man behöver på högskoleprovet. Kanske var det ett tag sedan du läste matematik? Om du snabbt vill testa hur väl du minns gymnasiematematiken kan vi tipsa om att kolla igenom de första fyra sidorna i följande nationella prov: NP Matte 1b VT 2012 (pdf). Om du känner dig osäker på mer än hälften av frågorna är vår rekommendation att repetera gymnasiematematiken inför högskoleprovet – antingen med vår kurs eller på egen hand. Kolla gärna in våra videoklipp med genomgångar ur Matte 1.

Under vår testa-dig-själv-kurs skriver du på lördagen ett av oss egenutvecklat högskoleprov. På söndagen får du en individuell analys med detaljerad information om ditt resultat som du och din kursledare använder för att lägga upp en strategi inför den riktiga provdagen!

För vem: För dig som vill testa att simulera provdagen genom att använda dina bästa strategier. Du lär dig hantera tidspress samtidigt som du får hjälp att finslipa dina strategier.

Från och med hösten 2016 ger vi våra populära helgkurser även online.

Drygt två veckor innan provdagen håller vi dessutom kvällskurser inför högskoleprovet. Vi ägnar en kväll åt den kvantitativa delen (matten) och en kväll åt den verbala delen (språket). Du kan välja att delta båda kvällarna eller endast en av dem.

Läs mer om våra onlinekurser här.

För vem: Våra onlinekurser passar särskilt bra för dig som inte har möjlighet att ta dig till Stockholm, Göteborg eller Malmö för en helgkurs i våra lokaler.

Våra priser och paket

Helgkurser i våra lokaler

Lördag & söndag kl. 9-17

Boka 1 kurs för 2 495 kr
Boka 2 kurser för 3 995 kr (995 kr rabatt)
Boka 3 kurser för 5 295 kr (2 190 kr rabatt)

Onlinekurser på kvällar

Vardagskvällar kl. 18-21

Pris för en kvällskurs är 695 kr. Priset för två kvällars föreläsning är 1195 kr (195 kr rabatt).

Läs mer om våra onlinekurser här.

Onlinekurser på helger

Lördag & söndag kl. 9-17

Pris för en helgkurs online 2125 kr. Priset inkluderar kursmaterial och fika båda dagarna.

Läs mer om våra onlinekurser här.

Våra kurser kan med fördel kombineras. Är du osäker på vilka kurser som passar dig? Ring oss så berättar vi mer.


 

Våra rekommenderade kurspaket

Starta tidigt:

För dig som planerar att lägga ordentligt med krut på att få bra resultat på provet så rekommenderar vi att du först går ”Testa-Dig-Själv-Kursen” och gör ett simulerat högskoleprov samt får veta vad du bör träna på. Därefter kompletterar du med ”Högskoleprovskursen – Klassisk” eller ”Högskoleprovskursen – Mattefokus” för att få massor av strategier, teori och tips inför provet.

Matte:

För dig som vill ha en grundlig genomgång av gymnasiematten men också få en genomgång av de strategier som ger bäst resultat på högskoleprovet. Du går först kursen ”Matterepetition” och efter att haft en chans att öva på matten går du ”Högskoleprovskursen- Klassisk” där du får hjälp med högskoleprovsteknik för alla provets 8 delar.

Teori:

För dig som vill ha en ordentlig teorigenomgång och sedan öva på att använda det du lärt dig. Du går först ”Högskoleprovskursen- Klassisk” eller ”Högskoleprovskursen – Mattefokus” och därefter ”Testa-Dig-Själv-Kursen” där du får öva på att använda de tekniker du lärt dig och även får hjälp med att utforma en individanpassad strategi.

Komplettera med privatundervisning

Komplettera ditt kursköp med privatunderivnsing. För mer info och priser, läs här.

Så fungerar våra intensivkurser inför högskoleprovet

1

Boka din plats

Hitta en för dig passande kurstyp och slutför bokningen antingen via hemsidan eller över telefon. För att kunna anpassa innehållet efter gruppen efterfrågar vi redan vid bokningen bland annat ditt tidigare bästa-resultat.

2

Bekräftelsemail och faktura

Så snart vi registrerat din bokning får du en bokningsbekräftelse skickad per e-mail. Inom ytterligare någon vardag kommer även din faktura per e-mail. Fakturan ska betalas inom tio dagar, dock senast före kursstart.

3

Välkommen till intensivkursen

Cirka en vecka före kursstart skickas ett välkomstmail ut till alla anmälda med all praktisk information samlad. Därefter är du varmt välkommen till kursen!