Gilda, 2018

”Jag hittade Högskoleprovskurser via HPGuiden och ringde direkt in för att diskutera ett upplägg för mig. Jag valde dem på grund av deras höga standard med lärare som skrivit 2.0 samt det faktum att de rekommenderades av HPGuiden. Jag bestämde mig för att köpa både helgkurser och deras provsimulering.

Med kursernas hjälp lyckades jag höja jag mig hela 0,5 poäng!!

Det som är extra bra med just deras kurser är att de har coacher som är specialiserade på respektive del. Genom att få träffa olika coacher fick jag ta del av flera olika lösningar samt tips och trix under en och samma dag. På så sätt kunde jag hitta de metoder som passade just mig. Dessutom är grupperna nivåanpassade vilket gör att man aldrig spiller tid på sådant man redan kan.

Ett otroligt viktigt tips jag kan ge till dig som tänkt skriva högskoleprovet är att planera noga. Om du tänkt ta hjälp rekommenderar jag att du går en kurs så tidigt som möjligt. Fokusera på att snabbt hitta en grundmetod som du sen förfinar allteftersom. Det svåraste hindret du tar dig an inför HP är att ändra dina rutiner och mönster vid provskrivningen, så börja i tid!!!

Bemötandet är dessutom otroligt proffesionellt. Jag kände mig alltid hörd och hade möjligheten att ha direkt kontakt via mejl och telefon. Detta gjorde allting mycket smidigare gällande frågor och övrig information.

Om jag kan, kan du!”


Aylin, 2022

”Jag var på er kurs i helgen och vill bara berätta vilken bra kurs det var, är så nöjd.

Och kursledaren – vilken stjärna! Skriver för att berätta hur otroligt nöjd jag är och vilket grymt upplägg ni har, detta var pushen jag behövde för att höja mig ytterligare.

Håll hårt i kursledaren – en av de bästa föreläsarna jag träffat.”


Vicky, 2021

”När jag var mitt i livet började en gammal dröm vakna till liv, att läsa psykologprogrammet på Stockholms universitet. För mig fanns det bara ett sätt att bli antagen vilket var via högskoleprovet. Jag undersökte vilka vägar det fanns för att snabbt nå höga resultat och valet föll på Högskoleprovskurser.se.

Genom deras undervisningsmaterial, struktur och rutiner och inte minst en engagerad och fantastisk coach (med 2.0) höjde jag mig med 0.5 och landade på 1.6, vilket gav mig en plats på psykologprogrammet.

Vill även slå ett slag för deras otroligt höga och personliga service, flexibilitet och långa erfarenhet vilket var starkt bidragande till att jag lyckades så fort. Jag fick ett helt skräddarsytt upplägg som fungerade för mig som dessutom hade heltidsjobb och två barn parallellt med studierna till provet. Mina varmaste rekommendationer. Med rätt hjälp och stöd kan drömmar gå i uppfyllelse.”Wille, 2018

”Mitt mål är att komma in på industriell ekonomi på KTH. Med intresse för både matte och ekonomi så tror jag att det skulle passa mig bra. Det ger dessutom mycket god behörighet för de yrken jag har som målsättning att arbeta med i framtiden.

Tack vare all hjälp höjde jag mig 0.55 enheter, alltså från 1.15 till 1.70. På de verbala delarna gick jag från 41 till 64 poäng och på kvant från 62 till 77 poäng.

Jag hade redan HPGuidens VIP och valde att komplettera med er Klassiska helgkurs och Provsimulering. Just kombinationen har varit en viktig del i min utveckling. Jag skulle dock rekommendera att man, om man kan, tar helgkursen något längre innan provet än vad jag gjorde (deltog i den helgen innan provet) så att man hinner träna mer på lösningsmetoderna och tipsen. Dock är det en fördel att ha pluggat en del innan kursstart så att man identifierat sina styrkor och svagheter och fått idéer om saker man kan fråga om. Så någon gång i mitten av sitt pluggande skulle jag rekommendera att man går helgkursen, för optimal effekt. Provsimulering är också bra om man har en tendens att bli stressad när det verkligen gäller, så att man får träna på själva provsituationen och få en bra analys av styrkor och svagheter på en detaljerad nivå.

Det bästa med den Klassiska helgkursen var att jag fick se hur andra kommer fram till rätt svar, och få ännu mer tips på olika lösningsmetoder och sätt att tänka. Samt att få tillgång till en expert live som kan förklara saker där man också kan ställa följdfrågor om man inte förstår helt och hållet. Detta är väl de stora fördelarna jämfört med att nöta hemma.

Till dig som ska göra motsvarande satsning vill jag säga att det är möjligt att göra en större förbättring än vad man tror, så var det åtminstone för mig, att man sannolikt kan ha större potential än vad man själv tror.”Emilia, 2021

”Jag fick hjälp inför högskoleprovet våren 2021.

Privatundervisningen samt genomgången av er handbok Högskoleprovet Matematiken bidrog till att jag höjde min kvantitativa poäng från 1.1 till 1.6.

Fördelen med just er mattebok är att den har väl utvalda uppgifter som täcker den viktigaste matten inför högskoleprovet. Den är dessutom pedagogisk och tydlig i sitt upplägg.”